B. inggris

Pertanyaan

Bali, the fabled "Island of the Gods", has been enchanting visitors for centuries with its rich culturaltraditions and spectacular panoramas. From lofty, misty enshrouded volcanoes and cool mountain lakesdown through terraced rice field to a golden strand lapped by
azure
waters, every square inch of Balioffers a fresh and unforgettable image.No less enchanting are its people, some 2.7 million souls whose artistry and piety are recognizedthroughout the world. Balinese Hinduism, a complex fusion of Indian cosmology, Tantric Buddhism andhomegrown mythology, is the primary faith of Bali's inhabitants, and so deeply woven into the fabric of their daily lives that the line between the spiritual and the material is blurry at best.

1. The topic of the text above is ______
A. Balinese life
B. Scenery in Bali
C. Tourism in Bali
D. Bali for recreation
E. Balinese art

2. What is The main idea of paragraph 2
A. Population in Bali
B. Bali's inhabitants
C. Balinese religion
D. Daily lives of Balinese
E. Balinese culture

1 Jawaban

  • Understanding Descriptive Text

    1. The topic of the text above is…

    Jawaban: A. Balinese life

    Penjelasan: Topik bacaan di atas menceritakan tentang kehidupan di Bali secara umum/general.

    2. What is the main idea of paragraph 2?

    Jawaban: C. Balinese religion

    Penjelasan: Pada paragraf kedua bacaan mulai mengarah pembahasannya tentang agama yang ada di Bali yakni Hindu.

    Pembahasan

    Deskripsi tentang Pulau Bali di atas masuk dalam kategori descriptive text. Descriptive text adalah sebuah bacaan yang memberikan informasi mengenai suatu tempat, orang, binatang, dll. Pada descriptive text sifatnya lebih mengarah kepada penggambaran, pengungkapan secara detil dan penjelasan.

    Generic structure dari descriptive text adalah:

    1. Identification => Pendahuluan, yakni gambaran umum suatu topik
    2. Description => Ciri-ciri tentang topik yang dibahas, sifat-sifat yang dimiliki, tampilan khas, dll.

    Pelajari lebih lanjut soal-soal yang berhubungan tentang descriptive text:

    brainly.co.id/tugas/21450221

    brainly.co.id/tugas/21002975

    ___________________________

    Detil Jawaban

    Kelas : SMA kelas X

    Mapel : Bahasa Inggris

    Kategori : Reading and writing descriptive text

    Kata kunci : Bali, Place

    Kode : 10.5.4

    Gambar lampiran jawaban Gracey3994

Pertanyaan Lainnya